Norite švytinčios, ypač hidrintos odos? Emu aliejus gali būti atsakymas

Norite švytinčios, ypač hidrintos odos? Emu aliejus gali būti atsakymas

Norite švytinčios, ypač hidrintos odos? Emu aliejus gali būti atsakymas

Anonim

Galvodami apie natūralius aliejus, galinčius padėti išlyginti odą ar suteikti plaukams blizgantį blizgesį, greičiausiai automatiškai pagalvosite apie tuos, kurie gaunami iš egzotinių augalų, gėlių ir vaisių. Ne visi natūralūs aliejai yra botaninės įvairovės, tačiau, kalbant apie gyvūninius aliejus, vienas iš labiausiai sujauktų (ir gerai ištirtų!) Aliejų yra emu.

Image

Taip, tai emu, kaip milžiniškame Australijos paukštyje. Žinome, kad turbūt turi daug klausimų, todėl esame čia, kad atsakytume į didžiuosius. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte apie emu aliejaus pranašumus, kaip jis pagamintas, kaip jį naudoti ir kaip rasti etiškai aliejaus produktą, gaunamą iš etiškos kilmės.

Kaip gaminamas emu aliejus ir ar tai netgi etiška?

Emu aliejus yra ryškiai geltonos spalvos skystas aliejus, pagamintas iš emu riebalų, kuris filtruojamas ir perdirbamas siekiant pašalinti bakterijas ir teršalus. Kaip ir jų nepartinis paukštis, stručiukas, emusas, kad išsaugotų daug riebalų tarp jų odos ir kūno (didelės formos, dengiančio didžiąją kūno dalį), kad išgyventų atšiauriomis Australijos atodangos sąlygomis. Kiekvienas paukštis išskiria apie 250 uncijų aliejaus, kuriame yra omega-3, omega-6 ir omega-9 riebiųjų rūgščių, ir yra įdedamas į įvairius produktus, nuo veido aliejaus mišinių iki kremų iki muilo.

Emu aliejus gali būti labai tvarus, etiškai gaunamas produktas. Deja, kaip ir su gyvūnais, ne visada taip yra. Kai kurie ūkininkai emus augina tik dėl savo riebalų, o tai akivaizdžiai problemiška. Tačiau kiti naudoja kuo daugiau paukščio. EMU oda gali būti naudojama drabužių ir aksesuarų odai gaminti; mėsa, kuri yra liesa, bet turi daug omega-3 riebalų rūgščių, yra populiarus baltymas; galima naudoti emu plunksnas; o paukščio milžiniški juodi kiaušiniai yra išraižyti ir dažyti, kad būtų sukurti unikalūs meno kūriniai.

„Emu yra 95 procentų tinkamas naudoti“, - sako Marie-Veronique Nadeau, chemikė ir netoksiškos odos priežiūros prekės ženklo „Marie Veronique“, kurio emu aliejus yra keliuose veido aliejų mišiniuose, įkūrėjas. "Mes gauname emu aliejų tik iš laisvai laikomų paukščių, užaugintų nešvariais pašarais ir vandeniu be cheminių medžiagų švarioje aplinkoje ir žmoniškai apdorotų valstybės kontroliuojamose patalpose."

Galimi kokybės variantai, tačiau prieš pirkdami emu aliejų, svarbu šiek tiek ištirti kompaniją. Siekdamas palengvinti procesą, Amerikos emų asociacija turi sertifikavimo programas, skirtas patikrinti, ar gamintojai vykdo etiško ūkininkavimo praktiką ir gamina produktus, kuriuose nėra teršalų. Čia yra jų oficialus sertifikuotų narių sąrašas.

Emu aliejaus istorija.

Emu aliejaus instituto duomenimis, emu aliejaus kilmė gali būti susekama 40 000 metų. Aboriginal ir Torres sąsiaurio salų gyventojai naudojo emu aliejų nedideliems skausmams gydyti, greitesniam žaizdų ir nudegimų gydymui, odos apsaugojimui nuo vėjo ir saulės, taip pat uždegiminių sąnarių gydymui.

Manoma, kad XIX amžiuje aborigenų ir Torreso sąsiaurio salų gyventojai supažindino Europos tyrinėtojus su aliejumi, pristatydami jį kaip natūralų apsaugos nuo saulės produktą. Europiečiai naftą ir žinias pasiėmė atgal į savo gimtąsias šalis, o emu aliejaus populiarumas greitai išplito.

Iki XX amžiaus Amerikos ūkininkai įsitraukė į emu akciją, įveždami ir augindami paukščius mėsai, aliejui ir odai. Per tą laiką emu aliejus buvo ištirtas mokslininkų ir pradėtas vartoti vaistais ir kosmetika. Šiandien Amerikos emu asociacija reguliuoja aliejų, kad būtų užtikrintas visos kokybės nuoseklumas.

Emu aliejaus pranašumai.

1. Emu aliejus lygina, drėkina ir apsaugo odą.

Emu aliejus yra puikus drėkiklis, nes jis padeda pagerinti odos hidrataciją ir užkirsti kelią vandens praradimui. Tyrimais taip pat nustatyta, kad emu aliejus turi skvarbą gerinantį poveikį. „Molekulė yra pakankamai maža, kad prasiskverbtų pro epidermio barjerą“, - aiškina Nadeau. "Tai reiškia, kad jis gali būti kitų maistinių ingredientų nešiotojas, taip pat savarankiškai suteikti naudingų maistinių medžiagų."

Kiti tyrimai rodo, kad emu aliejus yra naudingas dermatito ir egzemos gydymas, ir buvo nustatyta, kad jis pagerina niežėjimą, eritemą ir žvynus, susijusius su galvos oda. „Jos priešuždegiminės savybės, greičiausiai dėl didelio omega-3 kiekio, yra gerai žinomos ir palaikomos“, - sako Nadeau. "Tai sumažina patinimą ir palengvina odos būklę, susijusią su uždegimu."

Emu aliejus ne tik padeda išlaikyti odos drėgmę, bet ir įrodyta, kad jis padeda padidinti kolageno gamybą. Kolagenas padeda odai išlaikyti elastingumą, o tai savo ruožtu padeda sumažinti smulkių raukšlelių atsiradimą. Viename 2015 m. Atliktame tyrime moterų buvo paprašyta keturias savaites tepti tik vieną jų akį su emu aliejaus, kofeino ir vitamino K deriniu. Akys, kurios buvo apdorotos emu mišiniu, turėjo mažiau linijų, pagerino elastingumą ir labiau sumažino tamsius ratilus. Ar rezultatai gali būti kreiduojami iki emu, ar dėl kitų ingredientų, ne taip aišku.

Emu aliejus taip pat turi antioksidacinių savybių, kurios gali padėti kovoti su oksidaciniu stresu (ir vėlesniais odos pažeidimais), kuriuos sukelia tarša, ultravioletiniai spinduliai ir netinkama mityba. Galbūt todėl jis istoriškai buvo naudojamas kaip natūrali apsaugos nuo saulės priemonė.

Emu aliejus taip pat yra biomimetikas - tai reiškia, kad jo lipidų profilis yra labai panašus į žmogaus odoje esantį, todėl tai yra vienas galingiausių lipidų, kuriuos galime naudoti lokaliai, kad pagerintume barjerų apsaugą. „Galite galvoti apie tai kaip natūralų oro nepraleidimą nuo oro, - sako Nadeau.

2. Emu aliejus gali skatinti plaukų augimą.

Kaip jau minėjome aukščiau, emu aliejus gali padėti esant egzemai, įskaitant galvos odos egzemą, todėl tai puikus vietinis galvos ir kojų niežėjimo gydymas. Be to, kai kurie tyrimai rodo, kad emu aliejus taip pat gali padėti plaukų augimui. Tyrimai su pelėmis rodo, kad emu aliejus skatina naujų plaukų folikulų augimą, nesukeldamas jokio neigiamo poveikio galvos odai ar aplinkinei odai. Norint nustatyti, ar efektyvus emu aliejus skatina žmonių plaukų augimą, reikia daugiau tyrimų, tačiau nėra jokios žalos masažuojant galvos odą ar naudojant ją kaip natūralią, drėkinančią plaukų kaukę.

Susijusi klasė

„mbg-black_classes“ - 49, 99 USD

Kaip natūraliai įgyti švytinčią odą

Su Šiva roze

Image

3. Emu aliejus gali sumažinti krūtų jautrumą.

Kitas praneštas emu aliejaus pranašumas: tai gali būti veiksmingas būdas gydyti krūties jautrumą naujoms mamoms. Žindymo metu kai kurios moterys pastebi skausmą ant spenelių ir žandikaulių, be to, buvo įrodyta, kad kremai, į kuriuos įpilama aliejaus, padeda drėkinti ir ramina spenelių odą, kai jie reguliariai naudojami. Nepaisant to, emu aliejus nebuvo saugus kūdikiams, todėl bet kuri mama, nusprendusi išbandyti spenelių skausmą, prieš maitinimą turėtų išvalyti aliejų ar kremą, kad tik būtų saugi.

4. Emu aliejus gali padėti išgydyti įpjovimus ir įbrėžimus.

Prisimeni, kaip mes sakėme, kad aborigenų ir Torreso sąsiaurio salų gyventojai naudojo emu aliejų žaizdoms ir nudegimams gydyti? Na, jie kažko siekė. Nors dauguma šių tyrimų buvo atlikti su gyvūnais (pavyzdžiui, pelėmis ir jūrų kiaulytėmis), tyrėjai teigia, kad emu aliejaus gebėjimas skatinti kolageno sintezę ir padėti keratinizacijai (procesas, kurio metu po oda esančios ląstelės virsta plaukais ir nagais) lemia bendras teigiamas poveikis žaizdų gijimui. Tikriausiai nepakenkia ir tai, kad emu aliejus mažina uždegimą.

5. Galimos privilegijos nurijus emu aliejų.

Palyginus su aktualiais taikymo būdais, emu aliejaus vartojimo pranašumai yra mažiau tyrinėjami. Nepaisant to, vis dar yra perspektyvių išankstinių tyrimų su gyvūnais, susijusių su virškinimo trakto problemomis (pvz., IBS) ir širdies bei kraujagyslių sveikata.

Viename tyrime su žiurkėmis nustatyta, kad emu aliejus mažina žarnyno uždegimą, o kitame tyrime nustatyta, kad jis pagerina audinių pažeidimus, susijusius su kolitu. Be IBS, emu aliejus yra svarstomas kaip galimas kitų virškinimo trakto ligų, įskaitant opinį kolitą, Krono ligą ir NVNU enteropatiją, gydymo būdas.

Emu aliejus taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį. 2004 m. Tyrime mokslininkai nustatė, kad žiurkėnams, vartojantiems emu aliejų, cholesterolio kiekis kraujyje sumažėjo žymiai labiau nei žiurkėnams, kurie valgė kitų rūšių aliejų, pavyzdžiui, kokosų aliejų.

Kaip naudoti emu aliejų vietiškai.

Emu aliejų galima tepti „tiesiai“ kaip nudegimo ar dirginančios galvos odos ar odos būklės be jokių rūpesčių procedūrą. Bet dažniausiai sumaišydami galite gauti dar didesnę naudą. Čia yra keletas Nadeau pasiūlymų:

  • Naudokite jį „pasidaryk pats“ spuogų aliejuje. Emu aliejus savaime yra šiek tiek tirštas (tai sočiųjų riebalų, tai reiškia, kad jis kietas kambario temperatūroje), todėl geriausia maišyti su kitais aliejais. Gerame spuogų aliejuje būtų ir emu aliejaus, ir omega-6 turinčio aliejaus, pavyzdžiui, boružos aliejaus.
  • Naudokite jį kaip kremą nuo saulės. Norėdami papildomai apsaugoti nuo saulės, nešiokite aliejaus mišinį, kuriame yra emu aliejaus ir karotenoidų, tokių kaip astaksantinas.
  • Pridėkite prie drėkiklių, kad padidintumėte drėkinimą. Jei ruošiatės labai storus drėkinamąjį kremą, į kremą įpilkite šiek tiek emu aliejaus, kad padidintumėte jo drėkinamąsias savybes.
  • Apsaugokite save nuo elementų. Sluoksniuokite emu aliejų po drėkikliu ekstremalių oro sąlygų - karščio ar šalčio - metu.

Ar yra emu aliejaus šalutinis poveikis?

Su emu aliejumi nežinomas šalutinis poveikis. Paprastai jis laikomas saugiu vietiniam vartojimui, tačiau ekspertai sako, kad reikia daugiau tyrimų dėl geriamųjų emu aliejaus papildų. Taigi, jei nuspręsite vartoti per burną, pirmiausia pasitarkite su gydytoju.

Atminkite, jei galvojate pirkti produktus, kuriuose yra emu aliejaus, turėtumėte susipažinti su oficialiu Amerikos emu asociacijos oficialiu sertifikuotų narių sąrašu. Šie tiekėjai praktikuoja etišką ūkininkavimą, o pirkimas iš jų padės išvengti teršalų.